Wat is er nodig?

Jhangajhiti heeft veel schade geleden bij de aardbeving. Alle huizen zijn vernield door de aardbeving. Mensen overleven in noodconstructies die ze zelf in elkaar getimmerd hebben. De prijzen van bouwmaterialen zijn door woekeraars de hoogte ingejaagd. De regering werkt tergend traag aan het herstel en er is veel politieke onrust. Mensen mogen niet zomaar een nieuw huis bouwen. Rumahedi wil op termijn zorgen voor betere shelters maar nu wordt voorrang gegeven aan een waterreservoir, medische hulp en het herbouwen van de crematieplaats. We kunnen jouw hulp daar heel goed bij gebruiken.

dorp2 dorp

Waterreservoir van 15.000 liter (meest dringend)

Dank zij de waterpunten die er in 2012 gekomen zijn, is de watervoorziening van de bewoners er merkelijk op vooruit gegaan. Tijdens de droge periodes ontstaat er echter een schaarste aan water en hier kan een waterreservoir helpen. Als het voldoende regent, is watervoorziening geen probleem. Maar het water moet kunnen opgeslagen worden voor de zomer als het water schaars wordt. Er was ooit een betonnen watertank maar deze is al jaren onbruikbaar. De plaatsing van een waterreservoir is dan ook dringend noodzakelijk.

Budget ongeveer € 3.000,-

Wil jij ook bijdragen aan mijn project? Dan vind je hier de gegevens waar je kan storten.

Medische hulpdag

Op dit moment zijn er in het dorp geen medische voorzieningen, noch een dokter aanwezig. Het dorp is afhankelijk van hulp van buitenaf, die in Nepal sowieso al heel schaars is en nu nog meer na de aardbeving. Door op regelmatige basis een medische hulpdag in te richten en voorlichting te geven, wil Rumahedi de gezondheid en levensomstandigheden van de dorpelingen bevorderen.

Rumahedi wil op regelmatige basis een medische hulpdag organiseren. De eerste was in april 2015, net voor de aardbeving en toen nog in aanwezigheid van een trotse Rudra, die zijn droom in vervulling zag gaan.

Dorpelingen krijgen een medische checkup en er wordt voorlichting gegeven en advies over persoonlijke hygiëne.  Er wordt beroep gedaan op lokale dokters en verplegers. Mensen uit Nederland, verbonden aan Rumahedi ondersteunen de artsen en zien er op toe dat de dag in goede banen geleid wordt.

Budget ongeveer € 3.000,-

Herstel crematieplaats

In Nepal worden de doden gecremeerd. De rituelen rond sterven zijn er zeer belangrijk. Toen Rudra tijdens de aardbeving in de bergen gedood werd, zijn vrienden van hem dagen op zoek geweest naar zijn lichaam. Tot hun grote opluchting hebben ze hem gevonden en konden ze de nodige rituelen in het dorp uitvoeren en Rudra een waardige begrafenis geven.

De crematieplaats wordt beschouwd als heilig en wordt niet getoond aan buitenlanders. De begraafplaats werd vernield door de aardbeving. Mensen hebben hun huis en sommigen ook familieleden verloren in de aardbeving. Ze leven nu in overlevingsmodus. Op dat moment zijn rituelen extra belangrijk. Het herstellen van de crematieplaats geeft de mensen opnieuw een stuk waardigheid en hoop.

Budget: € 1.500,-

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Jhangajhiti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s